Livets tre smykke & Familietre smykke

Oppdag personlige familietre smykker fra Livets tre smykke Collection - gaven for fortiden, nåtiden, og for alltid. Graver inn navnene på familiemedlemmene dine og hold dem nær deg
52 varer
Sorter etter
antall inskripsjoner
kategorier
materialer
prisomrade
Familietrering produktbilde
759,00 kr
Sett 42 av 52

Betydningen til livets tre-smykket

Motstandsdyktige, sterke og vakre trær kan leve i hundrevis eller tusenvis av år. Det er da ingen overraskelse at disse praktfulle plantene omtales i både folklore, kultur og religion. Trær blir ofte brukt som positive symboler med betydninger som er både spennende og relaterbare. Akkurat som disse gamle symbolene, kan livets tre-smykke bety mye forskjellig. I dag forbinder mange av oss symbolikken med dype røtter og stadig voksende familiebånd. Det finnes mange versjoner av livets tre og vi ville behøvd en hel bok for å diskutere alle sammen. Så vi har bestemt oss for å ta en titt, på de mest kjente og elskede betydningene.

Det keltiske livets tre

For oldtidens keltere, var livets tre et viktig symbol. Symbolet er kjent som Crann Bethadh og den vakre designen representerte balanse, harmoni og sammenheng mellom alle ting i den naturlige verden. Symbolet kan dateres tilbake til ca. 2000 f.kr med bronsealder-utskjæringer som preger den keltiske kulturen i ca. 1000 år. De fleste lærde er enige om at kelterne tok til seg og tilpasset den norrøne versjonen av livets tre-symbolet for eget bruk. Det er populært den dag i dag og symbolet kjennetegnes av et tre i en sirkel, ofte med røtter og grener som er flettet sammen i et nydelig, sammenvevd smykke. Moderne versjoner erstatter ofte de sammenvevde grene og røttene med familienavn, som gir det gamle symbolet en moderne vri. Livets tre var mer enn en pyntegjenstand for kelterne som levde for tusenvis av år siden. Når nye bosetninger ble dannet, plasserte de et enkelt tre på midten av plassen hvor de holdt til. Dette treet fungerte som et viktig samlingssted, samtidig som det ga skygge og skjønnhet. På grunn av fuglene og dyrene som levde i og rundt treet, ble det sett på som en vaktmester – bokstavelig talt et levende, pustende livets tre. I tillegg trodde oldtidens keltere at disse trærne hadde spesielle krefter. På grunn av dette, måtte hver bosetning ha et levende livets tre. Det var en forbrytelse å skade disse trærne, og under krigstidene triumferte stammer over fiendene sine ved å kutte ned motstanderens livets tre.

Livets tre-symbolet:

I den keltiske kulturen og mange andre kulturer er den viktigste betydningen til livets tre-symbolet sammenheng til alt liv. Dypt nede i jorden, er røttene til trærne bundet sammen med hverandre og med røtter til andre planter. På jorden og i luften gir de sammenflettede grene skygge og ly til fugler, dyr og andre planter som lever i skogen. Et enkelt tre kan f.eks. fungere som et hjem for gravende skapninger, ekorn og fargerike sangfugler, samtidig som det byr på frukt eller nøtter og gir skygge til reisende som passerer forbi. Fordi det stiger opp fra treets røtter samtidig som det støtter grenene, blir trestammen ofte sett på som en kontakt mellom himmelen, jorden og underverden. Oldtidens keltere trodde at deres guddommer brukte treet for å lette kommunikasjonen mellom mennesker og ånder, så vel som med andre livsformer.

Livets tre smykker har blitt brukt gjennom hele historien og utover sin åndelige betydning symboliserte livets tre et langt liv, visdom og styrke. Det ble også sett på som et symbol på gjenfødelse, på grunn av sin evne til å kvitte seg med gamle blader på slutten av høsten, gå i dvale i løpet av vinteren og deretter spire og komme med nye blader til våren. Som et symbol på familien, forbinder livets tre fortidens, nåtidens og fremtidens generasjoner på en vakker og synlig måte.

I de siste årene har livets tre smykker blitt mer og mer populært, men i dag er livets tre armbånd blant de mest populære. Alle versjoner av livets tre knyttes til positiv energi, kontinuitet, harmoni og balanse. Uansett om du velger et smykket med anheng eller et livets tre-armbånd, er det et av de mest betydningsfulle og ikoniske smykkedesignene man kan bruke.

Dela dina MYKA-ögonblick