Oppdag betydningen til januars månedsstein

Betydningen til granat: månedens månedsstein – januar

Du kjenner sannsynligvis til granater som vakre, røde edelstener, men visste du at januars månedsstein har en lang historie bak seg hvor den er brukt i amuletter og av talismaner? Granat er også kjent som Krigerens stein har historisk sett blitt sett på som en stein som kan beskytte krigere i kamp og beskytte mot gift. Granatsteinen har også blitt sett på som et symbol for å bygge suksess og styrke livet ved å hjelpe den som bærer den til å fokusere på sin egen innsats. Kanskje er det denne egenskapen som gjør at disse steinene er en favoritt hos folk som ønsker å øke suksessen til en bedrift – ved å legge tre eller flere granatsteiner på skrivebordet for å forbedre bedriften.

Betydningen og historien til januars månedssteiny

Ordet granat sies å stamme fra det latinske ordet granatus, som er en mulig henvisning til det latinske uttrykket for granateple, en frukt med dyprøde frø. Hvis vi spoler raskt frem i tid, til England på 1400-tallet, antar man at ordet gemet, som betyr mørk rød, har en tilknytning til månedssteinen til januar.

Granatsteinen symboliserer sannhet, renhet, kjærlighet og medfølelse og har lenge vært månedssteinen til januar – og er et perfekt tilskudd til vår lekre kolleksjon med Infinity-smykker. Granatsteinen er også den tradisjonelle jubileumssteinen for par som feirer at de har vært gift i to år. Fordi den røde fargen symboliserer romantikk, er den også en veldig populær stein på Valentinsdagen og bryllupsdager. Uansett om den er festet på en ring, et armbånd, øredobber eller på et stavsmykke, blir det garantert en hit!

Legender og granatstein

Granatsteiner er sentrale for mange tradisjonelle historier og legender. Det sies at disse lekre steinene kan forbedre nattesyn og lyse på egenhånd – og at de er så kraftige at Talmud konstaterer at en stort granatstein fungerte som den eneste lyskilden på Noahs Ark. Innen hebraisk tradisjon betraktes granatsteinen som en av de 12 edelstenene som utsmykket Aarons brystplate. I gresk mytologi bortførte Hades, underverdens gud Persefone, dronningen i underverden. Han slipper henne fri etter å ha tilbud henne noen granateplefrø som garanterer at hun vil vende tilbake til han. På grunn av deres nære tilknytning til denne rubinrøde frukten, brukes granatsteiner ofte som en representasjon på forpliktelse og troskap.

Granatsteinene har mange fantastiske krefter. I tillegg til å beskytte bæreren mot forferdelige mareritt, blir steinene også noen ganger båret av reisende som tror at de gir beskyttelse mot ulykker.

Feire livshendelser med månedssteiner

Månedssteinsmykker er en nydelig, tradisjonell bursdagsgave. Glitrende granatsteiner ser fantastiske ut når de henger på et personlig mammasmykke, en armring med charms eller et armbånd til en venn, bestemor eller tante. Månedssteiner er en omtenksom gave når man for eksempel feirer ankomsten til en baby og den er selvfølgelig perfekt som julegave.

Elsker du den dyprøde fargen til granatsteiner? Da bør du kjøpe deg et smykke med granatstein og du behøver ikke ha bursdag i januar for å gjøre det. Januars månedssteinhalskjeder, -armbånd eller personlige ringer til mor er en perfekt gave eller et tillegg til smykkesamlingen.Copyright © 2010-2019 MittNavneSmykke.com Alle rettigheter forbeholdt