Oppdag betydningen til månedssteinen for mai
Betydningen og fargen til månedssteinen for mai

Smaragden: Betydningen og fargen til månedssteinen for mai

Du vet sikkert at smaragder har samme farge som det grønne gresset som dukker opp på våren, men visste du at denne levende grønne edelstenen forbindes med ubetinget kjærlighet? Og det er ikke alt: Gamle legender sier at smaragder ble brukt til å gi beskyttelse mot ondskap, i tillegg til at de hjalp de som brukte de med å titte inn i fremtiden. Vi vil se på noen spennende legender her.

Hos Mittnavnesmykke, elsker vi den vakre, grønne fargen til smaragder, og vi vil gjerne minne deg på at du kan bruke disse steinene, selv om du ikke er født i mai! Vår kolleksjon med månesteinsmykker er ikke som andre, og består av en rekke klassiske og moderne stiler du kan velge mellom. Hvilken er din favoritt?

Betydningen og historien til månedsstein for mai

Smaragder er en del av Beryll-kategorien, med en vakker grønn farge som kommer fra de metalliske elementene vanadium og krom. Ordet «Smaragd» stammer fra en kombinasjon av det latinske ordet smaragdus og det gamle greske ordet smaragdos. Begge ordene oversettes til «grønn edelstein». I oldtiden ble smaragder linket til Egypts Smaragdus.

Edelsteinen har blitt utvunnet i India og Østerrike siden det 14. århundre, og i dag blir de fleste utvunnet fra gruver i Colombia og Zambia. I motsetning til sjeldnere steiner, finnes smaragder over hele verden. De har til og med blitt oppdaget i Canadas fjerntliggende Yukon-territorium!

Smaragdlegender og helbredende bruk

I mytologi knyttes smaragder til Venus, kjærlighetsgudinnen. I tråd med denne tradisjonen er gjenfødelse, fruktbarhet og lidenskapelig romantikk vanligvis knyttet til denne mai-månedssteinen. Og med Venus-forbindelsen i tankene er det ikke overraskende at disse levende grønne steinene ofte er å finne på gifte- og forlovelsesringer.

Cleopatra, Jacquelyn Kennedy og Elizabeth Taylor var noen av de mest berømte bærerne av disse smykkene, og mange moderne bruder liker å ta med seg en del av tradisjonen når de gifter seg. Når du bærer smaragdsmykker, bærer du et unikt symbol på kjærlighet!

I krystallterapi brukes smaragd-månedssteinen til å berolige øynene, bidra til å lindre ubehag av revmatisme og mye mer. Dens psykiske og psykologiske bruksområder inkluderer fokus, intensjon, eliminering av negativitet, sterke vennskap og økt bevissthet med styrket hukommelse. Balanse og kjærlighet er dens to beste egenskaper.

Feire livshendelser med smaragder

Viktige milepæler feires best med betydningsfulle gaver! Vi elsker mammaringer med månestein som et eksempel: steinene er et symbol på barna og disse ringene er ofte ganske fargerike. Halskjeder med slektstre er en annen måte å feire en mors kjærlighet til barna sine, uansett hvor gamle de er.

Hvis noen du elsker er glad i smaragder – og spesielt hvis de ble født i mai – vil du garantert imponere dem med en gave med månesteinsmykke i livlig grønt. Uansett om det er et stilig månesteinsmykke til mamma, et armbånd med navn til bestevennen din eller et anheng med en månedsstein, finner du noe hun vil bli glad for!

Uansett anledning, er smaragder er unik gave som garantert kommer til å slå an.Copyright © 2010-2019 MittNavneSmykke.com Alle rettigheter forbeholdt