Oppdag betydningen til månedssteinen for Juni
Oppdag betydningen til månedssteinen for Juni

Ametysten: Betydningen og Fargen til Månedssteinen for Juni

Du blir kanskje overrasket over å høre at ametyst er en slags kvarts! Disse vakre, lillafargede edelstenene har en rekke fascinerende myter og legender knyttet til seg. De forbindes ofte med fred og helbredelse, og det var de gamle egyptere som oppdaget den og som laget de til vakre amuletter. Egypterne mente at de kunne brukes til beskyttelse mot skade samtidig som de ble en slags fysisk form for bønn. Grekerne mente også at ametysten hadde spesielle krefter, spesielt å ivareta måteholdenhet/edruelighet. Vi nevner noen av de mest fengslende mytene om ametyst her. Ametystene er bare noen av skattene du finner hos Mitt Navnesmykke. Kolleksjonen vår med månedssteinsmykker er utrolig – og den fortsetter å vokse!

Betydningen og Historien til Månedsstein for Juni

Ametyst er en av de nyeste månedssteinene for juni – og den er en av favorittene våre!

Ordet «ametyst» kommer fra koiné-gresk «amethystos», som oversetter til «ikke beruset». Det er en direkte henvisning til den gamle troen om at steinen beskyttet brukeren fra beruselse, spesielt hvis vin ble drukket av en kopp laget av ametyst.

Ametysten ble en gang betraktet som en sjelden «kardinal» perle, og i visse epoker i løpet av historien vår ble ametyst sett på som mer verdifulle enn diamanter. I dag er de blant de vanligste edelstenene – i tillegg til noen av de rimeligste. Men ikke la det stoppe deg, de er tross alt utrolig vakre og like tidløse som diamanter!

Ametyster kommer fra Sibir, Brasil og Sri Lanka, i tillegg til andre kilder, inkludert Sør-Korea, Østerrike, Canada og USA. Fargene varierer sterkt fra en krystallklynger til den neste, noe som gjør disse steinene til en favoritt hos mineraljegere.

Fordi ametystene kan være ganske store i forhold til andre edelstener, ble de ofte brukt til å lage romerske intaglio-graverte edelstener. Det at de har vært og er tilgjengelig på tvers av kloden har gjort at ametystene har vært en del av en rekke kulturer i løpet av historien. For eksempel har ametyst alltid vært et populært valg for tibetanske bønnperler og ametystperler har også blitt funnet i engelske angelsaksiske graver. Selv om lilla ametyst er lett å finne og billig i forhold til andre edelstener, sørger dens skjønnhet for at den alltid vil være en favoritt.

Ametystlegender og Helbredende Bruk

Månedssteinen ametyst har et vakkert utseende, men den har også noen kraftige legender knyttet til seg. Fordi ametystene antas å fremme nivåhøyhet og fremme helbredelse, brukte de middelalderske europeiske soldatene dem ofte i kamp. Reisende brukte ametystene som beskyttelse mot panikkanfall og andre brukte ametyst i amuletter for å beskytte seg mot svart magi.

Mange kulturer forbinder ametyst med en høyere kraft. Ametyst (Ahlamah) var den niende steinen i den tradisjonelle hebraiske yppersteprestens brystplate og katolske biskoper brukte tradisjonelt ametystringer for å fremme åndelige tanker, samtidig som de forhindret mystisk rus. Mange katolske og episkopale biskoper benytter seg av dette den dag i dag, selv om samtlige ringer ofte er enklere i design enn de som ble brukt av deres forgjengere.

Ametystene antas å bidra til frie tankestrømmer, både i bevisst mentale og underbevisste metafysiske former. På grunn av dette har mange synske ametystkrystaller i nærheten, og mange liker å ha på seg ametystsmykker.

Det har blitt sagt at hvis man bærer ametyst hjelper det deg å være sentrert og fokusert, samtidig som du søker større intuisjon og kreativitet.

Feire Livshendelser med Ametyst

Ametyster er perfekte for å feire en juni-fødsel. På månedssteinhalskjeder gir de en vakker glød og minner mammaen på deres små søte. For tenåringer og andre som liker å ha på seg lilla, er de perfekte på armbånd og ringer med månedssteiner, enten alene eller sammen med navn, datoer eller initialer.

Hvis du liker ametyst, hvorfor ikke feire unikheten din, selv om du ikke har bursdag i juni? For moderne smykker med månedssteiner kan personliggjøres med ord av betydning, ikke bare bursdager og barnenavn!

Uansett om du leter etter en liten gave til deg selv eller du vil overraske noen du er glad i, er ametyst en betydningsfull og spennende gave, uansett anledning.Copyright © 2010-2019 MittNavneSmykke.com Alle rettigheter forbeholdt